Pri Korenovih smo za aktivne počitnice pripravili vrsto zanimivih aktivnosti. Pri nas je možna izposoja gorskih koles in kanujev, naši gostje se lahko kopajo v reki Krki, okolje ob njej omogoča idilične sprehode, še posebej lepo pa je ob njenem izviru.

VODNE VRAGOLIJE
Reka Krka je za vsakogar pravo doživetje. V zgornjem toku je bistra tekoča voda, ki se preliva v brzicah ter skače čez lehnjakove pragove in jezove, od Žužemberka dalje pa reka postane mirna in zasanjana.
RIBARJENJE
Krka je tudi zelo privlačna za ribiče. Poleg potočnih postrvi so v reki tudi lipani in sulci, za katere pa ni nujno, da se pustijo ujeti.
SPREHODI V NEOKRNJENI NARAVI
Kdor zmore in zna prisluhniti naravi, ga reka in njena okolica očarata s prizori, ki se čarobno spreminjajo v vseh letnih časih, iz dneva v noč, iz trenutka v trenutek.
OGLED ZNAMENITOSTI
V bližini si lahko ogledate Samostan Stična, Jurčičevo domačijo, izvir in jamo reke Krke, nikakor pa ne smete spregledati gradu Žužemberk. To je le nekaj namigov za potep, lepot vrenih raziskovanja pa je še mnogo.

Ostanki mlinov in žag ob reki pričajo o nekdaj razgibanem življenju v dolini, danes pa so predmet občudovanja slikarjev, fotografov, čolnarjev in izletnikov. Na vzpetini, nad reko Krko stoji grad Žužemberk. Je eden najslikovitejših gradov na Slovenskem. Njegova zgodovina in začetki pa segajo v 13. stoletje.