S čudovitim pogledom na grad Žužemberk in nekaj sto metrov pod žužemberškimi slapovi, kjer se Krka upehana razlije med zelene travnike stoji gostišče Koren. Ta čudovit kraj pod žužemberškim gradom že 25 let privablja goste od vsepovsod.
Najprej kmetija, sedaj gostišče, Korenovi so bili prva kmetija na Dolenjskem, ki se je uradno začela ukvarjati s turistično kmetijo. Prve vajeti kmetije je najprej prevzela mama Jožica ki se je dobršen del svojega življenja posvečala kuhanju in strežbi gostov. In tako na nek način prebila led v takrat še nepoznani Suhi krajini.
Pristen odnos in hrana, ki vedno znova navduši so jih odlikovali s priznanjem Vikend magazina v izboru zlate žlice. Na njihovo domačijo prihajajo gostje, ki si želijo pristnega stika z naravo in domačnosti, pa naj bo to samo za eno popoldne ali pa več dni. Da bi gostom kar najbolje približali tradicijo in avtentičnost življenja na kmetiji, že od samega začetka sledijo zastavljeni viziji, kjer je domače, zares domače, kjer je na jedilniku le to, kar je trenutno na voljo, kar lahko pridelajo sami in dejansko izvira iz njihove kmetije.
Gospodinja Jožica kuha strastno, predano in iz ljubeznijo, njihove hišne specialitete so domači skutini štruklji, domača gobova juha v kruhovi skodeli, suhokranjski žlinkrofi, kmečka pojedina, več vrst domačega kruha, ajdovi žganci, postrvi na različne načine iz reke Krke.
Korenovi ostajajo iskreni do sebe in do gostov. Zato se pa ti tudi vedno znova radi vračajo. So strastni do vsega kar počnej, gojijo ljubezen do kraja in narave in nenazadnje jih najbolj razveselijo zadovoljni gostje.