K5

Naša zgodba

Domov » O nas

Dobrodošli pri Korenovih

S čudovitim pogledom na grad Žužemberk in nekaj sto metrov pod žužemberškimi slapovi, kjer se Krka upehana razlije med zelene travnike leži gostišče Koren. 

Naši začetki segajo v leto 1991, ko se je očetu Zoranu in mami Jožici, porodila ideja o opravljanju turistične dejavnosti. S pomočjo Jožičinih staršev, kateri so bili tudi prvi nosilci dejavnosti, se je tega leta v dolini reke Krke odprla prva uradno registrirana turistična kmetija na Dolenjskem. 

Mama Jožica je dobršen del svojega življenja posvetila kuhinji, oče Zoran strežbi gostov. Svoje znanje in izkušnje, pa sta vsa ta leta skrbno prenašala na svoje tri hčere. Tako danes, najstarejša izmed njih Tjaša - organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu, skupaj z mamo Jožico skrbi za razvajanje brbončic gostov, Maruša za promocijo, razvija svojo turistično blagovno znamko GREM V DOLINO, Maša vodi administracijo. Mlajši dve sestri skrbita tudi za postrežbo in dobro počutje obiskovalcev. 

Danes vajeti gostišča, tako počasi prevzema že tretja generacija 
družine Koren-Škoda.

družina koren- škoda

    Najprej turistična kmetija...sedaj gostišče...z vami že od leta 1991...

AKTIVNOSTI


         POHODNIŠTVO

Ste vedeli, da lahko obisk občine Žužemberk izkoristite za pohodniški obisk »Suhokranjskega Triglava« (sv. Peter), kateri leži na 888m nadmorske višine in nudi čudovit razgled na okolico naše prelepe občine in dveh drugih (Kočevje, Dolenjske toplice). Obisk, le tega vam priporočamo v prav vsakem letnem času.

        

          IZPOSOJA KANUJEV, SUP DESK

V gostišču Koren vam v poletnem času, nudimo izposojo kanujev in sup desk. Zaradi umirjenosti reke Krke, je to lahko tudi za začetnike super doživetje.

         

     SPUSTI Z RAFTI

S predhodno najavo, vam lahko v sodelovanju z Rafting klubom Gimpex Straža, uredimo spust z raftom po reki Krki. Začetek spusta lahko željeno izbirate na veh možnih lokacijah in sicer Zagradca ali Šmihela. Vodič vas popelje vse do občine Žužemberk. Preskrbljena je tudi vsa dodatna oprema in prevoz. d

          

      RIBOLOV

Reka Krka je bogata z ribami. V njej lahko najdete potočno postrv, klena, lipana, sulca,... Priporočamo obisk spletne strane www.ribiskekarte.si za več podrobnih informacij.

        

      KOPANJE

     Skozi občino Žužemberk teče reka Krka, katera je prepoznavna po slikovitih lehnjakovih pragovih. Poleg gostišča je urejena plaža in bar, za lažje preganjanje poletne vročine.  Svojim gostom ponujamo tudi brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov.